52 za ljubezen – preden rečeva “DA”

Noviteta, ki jo v slovenski prostor prinašajo Kartice za partnersko rast, je strokovna podpora dveh strokovnjakinj – sistemsko relacijskih terapevtk.

Kartice za partnersko rast vama bodo pomagale pri poglobljeni in kvalitetni pripravi na zakon. Primerne so za pare, ki razmišljajo o poroki ali pa se že pripravljajo na civilni zakon ali na zakrament svetega zakona. Nekatere teme: različnost ženskega in moškega sveta, čustveni odhod od doma, krizne intervencije, razumevanje pravne podlage zakona, …

43,90 

Razpoložljivost: 10 na zalogi

V paketu sta dve škatlici – ZANJ in ZANJO – vsaka vsebuje 52 kartic za 52 tednov v letu. Kartice so pripravljene na principu izzivov: vsaka kartica predstavlja svoj izziv oz. temo v partnerskem odnosu, s katero se srečujeta posameznika. Na hrbtni strani kartice je zapisana vsebina izziva in terapevtsko ovrednoten namen izziva – čemu takšen izziv in kako bo pripomogel k vajini rasti. Predpostavljeno je, da se z 1 temo / 1 izzivom ukvarjata en teden, ni pa nujno, saj si lahko uporabo kartic prilagodita svojemu tempu.

 

Namen kartic:

  • zbliževanje v paru,
  • poglabljanje odnosa,
  • razmišljati o temah, o katerih še nista,
  • spoznati svoj čustveni svet in čustveni svet partnerja,
  • ozavestiti nekatere vzorce delovanja v odnosu do sebe in do partnerja,
  • razbiti vsakodnevno rutino,
  • načrtno posvetiti čas sebi in partnerju,
  • zrasti osebnostno in v paru,
  • pripraviti se na zakon.

Mnenja strokovnjakov

”52 kartic za partnersko rast nas vodi po pomembnih postankih za dober in poglobljen partnerski odnos, ki jih včasih spregledamo ali pa gremo prehitro mimo – vzeti si čas, pokazati pozornost, prisluhniti drugemu, najti svojo moškost/ženskost, razlike in podobnosti v funkcioniranju. ”

asist. Tilen Zamuda, dr. med., spec. psih.

 

”Kartice se zdijo kot odlična popestritev tedna. Poleg izpolnjevanja domiselnih izzivov je zabavno ugibati, katera gesta je bila del tedenskega izziva pri partnerju. Hkrati je misija čim bolj kreativno izpolniti svoj izziv. Navdihujoče, introspektivno in povezujoče.”

Gašper Grobelšek, dr. med., spec. otr. in mlad. psihiatrije, terapevt medicinske hipnoze

 

” Od kod črpa ljubezen material za svojo rast? 52 kartic za rast ljubezni partnerja vsakega posebej in obenem skupaj popeljejo v resnične vire, od koder raste ljubezen. Pri tem ne prinašajo »pocukranih« nasvetov za ljubezen, ampak na rahločuten, poglobljen in brezkompromisno iskren način, z močnim strokovnim zaledjem, pripravljajo bodoča zakonca na igro, ki bo trajala celo življenje.”

prof. dr. Barbara Simonič, zakonska in družinska terapevtka ter supervizorka

 

Mnenja uporabnikov

“Kartice za partnersko rast sem za naju naročila po priporočilu najine prijateljice. Najprej sem mislila, da jih Matic ne bo želel uporabljati, sedaj pa je za izzive skoraj bolj zagret, kot jaz. Vsak teden se namreč veseliva nove vsebine in izziva.”
Tinkara in Matic

 

“Kartice so nama ena velika brca v rit, ki naju spodbudi k zavestnemu delu za najin partnerski odnos. Ob začetku tedna vzameva novo kartico in se med tednom trudiva drug za drugega. Prav čutiš se odgovornega izpolnit izziv, ker veš, da se tudi drugi trudi zate.”
Tina in Samo

 

“Kartice za partnersko rast res omogočajo RAST. Z njihovo pomočjo sem prišla kar do nekaj novih spoznanj o sebi, o moškem svetu in o partnerstvu. Zanimivi izzivi pa poglabljajo in osrečujejo najin odnos.”
Maja

Shopping Cart