SPLOŠNI POGOJI

Veljavni od 1.12.2022

Splošni pogoji določajo pogoje nakupa izdelkov, pravice kupca in poslovni odnos med kupcem in prodajalcem, t. j. Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p., Idrija pri Bači 5a, 5216 Most na Soči. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila, s čimer soglaša, da je bil s splošnimi pogoji seznanjen.

1. Naročanje izdelkov

Za opravljanje spletnih nakupov registracija ni potrebna. Kupec naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini www.zaljubezen.si. Naročanje poteka preko spleta vse dni v letu, 24 ur na dan. Po oddaji naročila na spletni strani kupec na elektronski poštni naslov, ki ga je navedel ob nakupu, prejme obvestilo o statusu naročila. V e-pošti se nahaja obvestilo o izbranih izdelkih, količini izdelkov, znesek za plačilo ter podatki za nakazilo. 

Vsi vnešeni podatki ob spletnem nakupu bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine oz. dostop do trgovine uredi čim prej. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

2. Postopek nakupa

1. korak: Kupec lahko vse izdelke najde na spletni strani www.zaljubezen.si. S klikom na izdelek se odprejo podrobnejši opis in dodatne fotografije izdelka. Na strani izdelka se nahaja gumb “DODAJ V KOŠARICO”, s klikom nanj se izdelek avtomatsko doda v spletno košarico, kupec pa bo avtomatsko preusmerjen na stran svoje spletne košarice. Pred dodajanjem izdelka v spletno košarico, ali v sami spletni košarici ima kupec možnost spreminjanja količine izdelka.

2. korak: Kupec lahko v spletni košarici unovči kupon ugodnosti (10 % popust za vse stranke, ki uveljavljajo popust zaradi nakupa drugih storitev/programov Brlog nasvetov/ABili-naravna plodnost) oz. 10% popust ob določenih akcijah. V posebno polje “Koda kupona” sme vtipkati svojo kodo za popust, ki jo unovči s klikom na “Potrdi”. Vrednost popusta se bo avtomatsko upoštevala pri končnem znesku.

3. korak: Kupec pregleda svoje naročilo in s klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno” nadaljuje na stran Zaključek nakupa. Kupec še enkrat pregleda svoje naročilo ter izpolni svoje osebne podatke. V kolikor se naslov dostave razlikuje od naslova računa, kupec izpolni dodatna polja pod zavihkom “Je naslov za dostavo drugačen?”. Plačilna metoda, ki je na voljo v spletni trgovini www.zaljubezen.si je bančno nakazilo. Navodila za plačilo so vidna v opisu plačilne metode. Pred oddajo naročila je kupec prebral Splošne pogoje na www.zaljubezen.si/splosni-pogoji, jih je razumel in se je z njimi strinjal. S potrditvijo izjave o strinjanju s Splošnimi pogoji, kupec lahko s klikom na “Potrdi nakup” odda svoje spletno naročilo.

Za morebitne dodatne informacije ali težave ob naročilu se lahko na nas obrnete med delovnikom od 8.00 do 16. 00 ure ali na e-naslov 40zaljubezen@gmail.com//info@abili.si//brlognasvetov@gmail.com, kjer vam bomo poskusili pomagati in odgovoriti na vaše vprašanje tudi med dela prostimi dnevi.

4. korak: Po oddaji naročila na spletni strani kupec na elektronski poštni naslov, ki ga je navedel ob nakupu, prejme obvestilo o statusu naročila. V e-pošti se nahaja obvestilo o izbranih izdelkih, količina izdelkov, znesek za plačilo ter podatki za bančno nakazilo. Vsi unešeni podatki ob spletnem nakupu bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.

5. korak: Status nakupa je zaključen po prejemu plačila na TRR prodajalca, kupec je o tem obveščen preko elektronske pošte. Elektronska pošta vsebuje podatke o naročilu in prilogo z računom nakupa v PDF obliki. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Po prejemu plačila se izdelek (52 za ljubezen, 52 za ljubezen – preden rečeva “DA”) odda na pošto oz. je rezervacija za dogodek (48 za ljubezen) potrjena. Če kupec želi, lahko za hitrejšo obdelavo po izvršenem plačilu pošlje svoje potrdilo o nakazilu na elektronski naslov info@abili.si// brlognasvetov@gmail.com.

3. Cene

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene so navedene v eurih (EUR) in veljajo od 1.8.2019, veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Kupec lahko unovči kupon ugodnosti, če ga ima (10 % popust za vse stranke, ki uveljavljajo popust zaradi uporabe drugih storitev/ programov Brlog nasvetov/ABili-naravna plodnost) oz. kupon ugodnosti v višini 10% popusta, ki velja ob določenih akcijah. Ta kupon ugodnosti ni mogoče unovčiti, ko so izdelki že sicer znižani oz. zanje velja akcijska cena oz. prednaročilna cena, temveč ga je možno unovčiti le ob redni ceni izdelka. Kljub trudu, da bi prodajalec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Prodajalec si v takih primerih pridržuje pravico do spremembe cene med obdelavo naročila. V tem primeru bo kupec o tem pisno obveščen in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe, hkrati pa mu bo ponujena tudi rešitev, ki bo šla v smer obojestranskega zadovoljstva. Cene veljajo za nakup preko spletne strani zaljubezen.si.

Ceni izdelka se doda strošek poštnine, izračunan ob zaključku nakupa.

4. Naročila in preklic naročila

Po oddaji naročila kupec na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o oddaji naročila in podatke za bančno nakazilo. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila.

V primeru, da je kupec želene izdelke naročil in naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v določenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili preko elektronske pošte. Ponudnik se obvezuje, da bo naročeno odposlal v roku 4 delovnih dni, po prejetem plačilu.

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajstih) ur sporoči izključno na elektronski naslov info@abili.si/brlognasvetov@gmail.com. V elektronski pošti naj ”Zadeva” vsebuje naslov: ”Preklic naročila”, v vsebini sporočila pa navedite svoje podatke (ime in priimek kupca, naslov, številko naročila). V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, se pogodba o nakupu izdelka med kupcem in prodajalcem/upravljalcem spletne trgovine, smatra kot nepreklicno sklenjena. Sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p. V primeru da izdelek trenutno ni na zalogi, je predvidena dobava izdelkov 3 – 4 tedne. Prodajalec se bo potrudil, da bo ta rok čim krajši, vendar si pridržuje pravico do dobave izdelkov v roku 3-4 tednov, kot je navedeno v teh Splošnih pogojih.

5. Način plačila

Trenutno je na voljo le ena plačilna metoda: bančno nakazilo. Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme podatke za bančno nakazilo. Naročilo se bo izvršilo po prejemu plačila na TRR prodajalca. Po prejemu plačila se izdelek (52 za ljubezen, 52 za ljubezen – preden rečeva “DA”) odda na pošto oz. je rezervacija za dogodek (48 za ljubezen) potrjene. Če kupec želi, lahko za hitrejšo obdelavo po izvršenem plačilu pošlje svoje potrdilo o nakazilu na elektronski naslov info@abili.si// brlognasvetov@gmail.com.

6. Dostava

Dostavo izvaja Pošta Slovenije d.d. in prišteta k ceni izdelka. V strošek dostave so že vključeni manipulativni stroški, stroški embalaže in ostalo. Vse izdelke pošiljamo kot navadno pošiljko oz. s Pošto Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. Če kupca v času dostave ni na predvidenem naslovu, bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil sporočilo v nabiralniku, paket pa bo kupca čakal na najbližji poštni poslovalnici. 

Rok redne dostave za naročila, plačana po bančnem nakazilu, začne teči po prejetju plačila. Predplačilo mora biti plačano najkasneje v roku osmih delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano (sobota, nedelja in prazniki se ne upoštevajo kot delovni dnevi), v nasprotnem primeru naročilo postane brezpredmetno. Izdelki, za katere je bilo plačilo prejeto ob delovnikih do 16. ure, oziroma v petek do 14. ure, bodo oddana na pošto v roku 48 ur. Pošiljka bo dostavljena na naslov kupca v roku 1-4 delovnih dni.

7. Vračilo blaga in odstop od nakupa

Kupcu pripada pravica, da v 14-ih dneh po prevzemu blaga pisno sporoči prodajalcu, da z izdelki ni zadovoljen ali da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Izdelke mora nato nepoškodovane in v prvotnem stanju (kot jih je tudi prejel) vrniti v roku 30 dni od obvestila prodajalca o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca na elektronski naslov: info@abili.si/brlognasvetov@gmail.com in nato vrniti blago v 30-ih dneh od odstopa pogodbe. Blago mora biti nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži. Kupcu se kupnina povrne v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30-ih dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, brez da kupec to zahteva. Blago mora kupec vrniti po pošti ali priporočeni pošti na naslov prodajalca: Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p., Idrija pri Bači 5a, 5216 Most na Soči. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja prodajalec ne odgovarja. Prodajalec poziva kupce, da kljub odločitvi o odstopu od pogodbe poda svoje razloge za odstop oz. pojasnilo zaradi vračila izdelkov. Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu prodajalec vrne vsa opravljena plačila, ki se navezujejo na določen nakup. Vračilo plačila se opravi takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe in vračila izdelka. V kolikor kupec izrazi željo po vračilu kupnine, jo prodajalec povrne izključno preko nakazila na TRR, katerega številko kupec pisno posreduje na elektronski naslov: info@abili.si/brlognasvetov@gmail.com.

8. Reklamacije in garancija

Kupec ima pravico do reklamacije blaga v naslednjih primerih: da blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil; v primeru, da je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, v napačni barvi ali pa v primeru, da dostavljeni izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v roku 14 dni od dneva nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak in brezhiben artikel ali pa zahteva vračilo kupnine. V primeru reklamacij kupec lahko kontaktira prodajalca na elektronskem naslovu: info@abili.si/ brlognasvetov@gmail.com , pošiljko pa vrne na naslov prodajalca preko Pošte Slovenije d.d.. Drugačen način vračila ni možen. Pri uveljavljanju garancije prodajalec posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). V primeru, da je paket, ki ga kupec prejme ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije tako, da o zadevi obvesti prodajalca preko e-pošte: info@abili.si/brlognasvetov@gmail.com . Prodajalec bo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Prodajalec si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih: če je neuporabnost artikla posledica nepravilnega ravnanja uporabnika; če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži; če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

9. Komunikacija prodajalca

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila; pošiljatelj bo jasno naveden; akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike bodo jasno označene z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih; jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval. Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje.

10. Varstvo osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. V podjetju Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p. se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu s trenutno veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo GDPR, tako da nosilcem osebnih podatkov, katerih osebne podatke obdelujemo omogočamo vpogled v vrsto in količino njihovih osebnih podatkov in/ali trajen izbris vseh dotičnih osebnih podatkov na
njihovo željo. 

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno razkritje vaših osebnih podatkov. Osebni podatki kupca bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega jih je posredoval: za ponudbo, predračun, račun, komunikacijo v zvezi z naročilom. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1. Pisno lahko kupec po elektronski pošti zahteva, da se preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen obveščanja o ponudbah in sporočilih s tržno vsebino. Z vpisom osebnih podatkov ob naročilu kupec soglaša, da lahko njegove podatke prodajalec uporabi za obveščanje o ponudbah, akcijah in novostih. 

Osnovni osebni podatki kupca so: ime in priimek; naslov in kraj bivanja; naslov za pošiljanje naročenega blaga; naslov elektronske pošte. Podatki kupca bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Edini podatki, ki se posredujejo “tretji osebi” so osnovni podatki o pošiljki za namene pošiljanja izdelkov in so posredovani našemu dostavnemu partnerju, podjetju Pošta Slovenije d.o.o. Ti podatki so: ime in priimek, naslov, kraj bivanja in telefonska številka ter elektronski naslov za namene obveščanja o dostavi in sledenju pošiljke. Izjemno razkritje osebnih podatkov: Podatki, ki jih podjetje Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

11. Odveza odgovornosti

Upravljalec strani in prodajalec, Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p., se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na strani www.zaljubezen.si. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh oz. drugih medijih, ki jih uporablja za prikaz svojih izdelkov (socialni omrežji Facebook in Instagram). V tem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.  Fotografije, ki jih kupec najde na spletni strani www.zaljubezen.si so last upravljalca strani oz. prodajalca, če to ni drugače označeno. 

Ponudnik si pridružuje pravico, da Splošne pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. S spremembami pogojev želimo ustvarjati dobro poslovno okolje. Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

12. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti sistem obravnavanja pritožb, ki bo karseda učinkovit in zadovoljiv za obe strani. Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, mu sporočil čas obravnave pritožbe in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je direktorica podjetja Alison Kogoj. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora (kar zadeva sodno reševanje), nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno in čim prej.

13. Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.zaljubezen.si in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja upravljalca strani. Poleg vsebine strani je prepovedano kopirati celostno podobo strani, razen če je zraven navedena “html” povezava s točnim https:// naslovom do posamezne vsebine, pri tem pa je potrebno lastnika spletne strani obvestiti o nameri.

14. 48 za ljubezen

Pred nakupom in udeležbo vikenda 48 za ljubezen, si prosim preberite še ta dva dokumenta: Splošni pogoji udeležbe vikenda za partnersko rast in Pogosta vprašanja.

14. Prodajalec spletne trgovine in njegovi podatki:

Izobraževanje in svetovanje, Alison Kogoj s.p.,

Idrija pri Bači 5a, 5216 Most na Soči

TRR: SI56 6100 0002 2709 405

Matična številka: 8481415000

Davčna številka: 19879610

Davčni zavezanec: NE

Samostojni podjetnik je registriran pri poslovnem registru Republike Slovenije z dnem 1. 8. 2019 pod šifro podrazreda po SKD: P85.590

Na Idriji pri Bači, dne 1.1.2024

 

Alison Kogoj, direktorica

Shopping Cart